Werken als hostess

Leuke bijbaan

Je bent een student en je zoekt een leuke bijbaan. Veel jonge mensen houden er bijbanen op na die verder weinig voorstellen. Veel tieners beginnen als vakkenvullers in een supermarkt of achter de kassa, of ze werken als winkelmedewerker in een Retail winkel. Desondanks wil je als student waarschijnlijk toch wel iets beters. Een bijbaan die bijdraagt aan je toekomstige carrière. Of tenminste een bijbaan met een beetje prestige. In dat geval is werken als hostess een goede optie. Als hostess werk je als visitekaartje bij verscheidene luxueuze evenementen. In dit artikel ga ik dieper in op wat er komt kijken bij werken als hostess en wat de voordelen en nadelen ervan zijn.

 

Een hostess is geen bediener die hapjes of glazen drank rondbrengt. Een hostess is een gastvrouw en eerste aanspreekpunt binnen het evenement. De belangrijkste plekken waar een host of hostess normaal gesproken werkt zijn beurzen, evenementen, grote vergaderingen en recepties. Het is als hostess belangrijk om goed voor de dag te komen. Je bent namelijk representatief voor de organisatie of het bedrijf dat het evenement organiseert. Je heet gasten welkom, helpt ze waar nodig, beantwoordt vragen en zorgt voor een soepel verloop van het evenement.

Verzorgd naar het werk

 

Het is belangrijk dat je altijd net verzorgd naar het werk gaat als hostess. Soms zijn er specifieke kledingvoorschriften voor het evenement maar zo niet dan is een mantelpakje altijd de beste optie. Qua schoenen kun je het meestal zelf bepalen als het maar netjes is. Dit kan wel voor een probleem zorgen aangezien je op hakken het best representatief bent maar dit niet erg comfortabel is.

 

Als hostess zul je de hele avond moeten staan en dit betekent dus dat je al snel pijnlijke voeten krijgt. Wanneer je dit op stiletto hakken doet zal het extreem moeilijk zijn. Daarom is het aan te raden voor een middenweg te gaan. Een goede optie zijn Michael Kors schoenen. Dit schoenenmerk is de perfecte balans tussen elegant en comfortabel. Om hostess te worden zul je waarschijnlijk aan een aantal vereisten moeten voldoen maar het is zeker niet de moeilijkste baan ter wereld om te krijgen. Zo is het belangrijk dat je communicatief sterk bent en enthousiast kunt overkomen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je niet verlegen bent. Je zult constant met mensen in interactie zijn en ook zelf op mensen af moeten stappen. Maar als dit geen probleem voor je is, is werken als hostess een hartstikke leuke baan.

About

No Comments

Leave a Comment