Waar kijk jij naar bij het zoeken van vacatures?

We hebben allemaal wel eens gezocht naar een nieuwe baan. Dat is heel normaal want soms ben je jouw huidige baan beu of zit je aan jouw limiet en kan je niet echt meer verder leren. Of juist iets totaal anders en ga je weg bij jouw bijbaantje omdat je dus een baan hebt gevonden die past bij waar jij voor gestudeerd hebt. Of dit nu administratieve vacatures bevat of transport vacatures, het kan voor alles zijn.

 

Het zoeken van een bijbaantje

We weten allemaal dat een bijbaantje naast de studie wel eens erg handig kan zijn. Vooral omdat je als student naast het studeren ook nog leuke dingen wilt doen met vrienden, maar je daar wel wat geld voor moet hebben. Het is niet altijd even makkelijk om een bijbaantje te combineren met studie, maar het is mogelijk en dat weten we ook. En werken is niet altijd even leuk, maar het staat altijd goed op je cv wanner er staat dat je altijd gewerkt hebt. Maar dan moet je natuurlijk wel op wat eissen letten natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan het aantal uur dat je moet werken, want het moet wel haalbaar zijn om het te combineren met studeren natuurlijk. School is en blijft belangrijk namelijk. Ook moet je kijken of je het werk wel echt leuk vindt. Want niets is zo vervelend dan iets verplicht te moeten doen waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. En tuurlijk werken is niet altijd even leuk, maar het moet wel uit te houden zijn.

 

Waar let je op bij het zoeken van jouw eerste echte baan?

Je wilt natuurlijk na jouw studie gelijk aan het werk bij een bedrijf dat past bij waar jij voor gestudeerd hebt. Vaak heb je nog niet echt ervaring opgedaan tijdens jouw studie tijd, buiten wat stageperiodes uiteraard. Maar je wilt natuurlijk wel een baan vinden waar je voor geleerd hebt en dat ook nog eens bij jou past. Als eerst moet je natuurlijk kijken waar je jezelf wel ziet werken, wat past bij jou en waar liggen jouw ambities? Wil je een bedrijf vinden waar jij jezelf jaren ziet werken of een bedrijf waar je ook nieuwe aspecten kan leren? Ook is het natuurlijk belangrijk om te kijken hoe het met het reizen er naar toe zit. Vind je het niet erg om elke dag een stukje te reizen of wil je liever alles op de fiets kunnen doen? En niet te vergeten hoeveel uur je gaat werken in de week en wat jouw salaris gaat zijn.

 

Waar let jij nog meer op tijdens het zoeken van een baan?

About

No Comments

Leave a Comment