Waar is dat feestje?!

geluid huren

Er is altijd overal wel een feestje. De meeste mensen kijken uit naar deze momenten in de week. Waarschijnlijk ben je zelf binnenkort ook weer aan de beurt een feestje te organiseren. Want zo lijkt dat nu eenmaal te gaan. Je kunt niet alle feestjes aflopen van vrienden en er zelf geen organiseren. Dat is tenminste bij ons in de vriendengroep het geval. Het wordt zelf een beetje als onbeleefd beschouwd. Maar wat maakt nou een goed feestje?

Locatie

Natuurlijk is het helemaal afhankelijk wat voor een soort feestje je geeft. Mocht het een verjaardagsfeest zijn, kan een huiskamer al goed genoeg zijn. Tenzij je een rond getal hebt bereikt. Dan kan het zijn dat je een andere locatie voor ogen hebt. Mocht je gaan trouwen dan heb je meestal een romantische setting in gedachten als een kasteel of het strand.

Geluid

Een andere belangrijke factor op een feestje is dat iedereen de muziek goed kan horen. Ben je niet zeker dat dit op jouw uitgekozen locatie het geval is, kan je altijd geluid huren. Dan ben je er zeker van dat iedereen de fijne deuntjes goed kan horen. Ook kan je dan zelf het volume bepalen.

Ruimte

Misschien had dit kopje ook onder locatie kunnen staan. Ik heb er voor gekozen dat niet te doen omdat dit een heel ander aspect is. Zorg dat mensen ruimte genoeg hebben om bijvoorbeeld te dansen. Als mensen wat meer ruimte hebben om te bewegen zijn ze eerder geneigd uit hun dak te gaan.

Leuke gasten

Ze zeggen wel eens dat het leven een feest is maar dat je zelf de slingers op moet hangen. Nu zie ik de gasten van een feestje als slingers. Zij maken of breken een feest. Zorg dus dat er voor jouw feest een aantal gangmakers aanwezig zijn die iedereen in beweging kunnen krijgen. Als mensen plezier hebben, heb je er zelf geen omkijken meer naar en kun je er zelf ook meer van genieten. Je hoeft je dan niet verplicht te voelen iedereen te moeten vermaken.

Eten en drinken

Heel belangrijk is natuurlijk dat je gasten het aan niets ontbreekt. Zorg dat er genoeg is en probeer er voor te zorgen dat er ook voor ieder wat wils is. Dus niet alleen alcohol maar ook wat fris. Hapjes laten rondgaan is eigenlijk ook altijd wel een succes. Je hebt namelijk geen zin om allemaal ‘hangry’ mensen op je feestje te hebben.

About

No Comments

Leave a Comment