Verbouwen? Vergeet deze laatste zaken niet!

Planning

Een verbouwing op de planning? Heftig! Van te voren lijkt het altijd prima te overzien. Je weet wat je wil, je denkt te weten hoeveel dat je gaat kosten en je maakt een duidelijk en concreet plan wat goed te overzien is voor de uitvoering. Vol goede moed begin je hier aan. Je eerste tegenslag slik je nog weg, dit kan gebeuren. Bij de tweede ben je al iets skeptischer… waarom gaat het niet helemaal volgens plan? Na enige tijd lijken de tegenslagen eigenlijk de trend te zijn van de verbouwing en pak je, je achter je oren krabbend, toch nog even die planning erbij waar je zo hard je best voor had gedaan. Waar gaat het nou in hemelsnaam mis? Je zal merken dat het vaak niet in één keer aan te wijzen is. Sterker nog, vaak is het een kwestie van overmacht. De leverancier kon helaas niet leveren of is vertraagd, het regende te hard, de klusjesman was ziek of er is een niet ingecalculeerde fout ontdekt in je huis waardoor het langer duurt, aangezien deze ook nog hersteld moet worden. Voor de meeste klussers en verbouwers onder ons klinkt bovenstaande maar wat bekend. Weet dus ook dat het niet aan jou ligt als dit ook in jouw situatie zo is. Je kan het beter accepteren en het beste er van maken: het einde komt er echt aan.

Tips

Maar je kan het je zelf wel wat makkelijker maken door goed te anticiperen en je voor te bereiden. Daarom hierbij een lijstje van zaken om aan te denken in je verbouwing:

  • Ga een grofvuil container huren. Je gaat zo veel zooi hebben wat afgevoerd moet worden, dat krijg je echt niet weg met de normale huisafvalrondes. En het laatste wat je wil is dat al deze troep in je huis blijft liggen.
  • Check je planning vooraf met aannemers, klusjesmannen of andere mensen die hier verstand van hebben. Zij kunnen je laten weten of dit plan haalbaar is, of dat je beter voor iets anders kan gaan of wat wijzigingen kan doorvoeren;
  • Houd rekening met uitloop. Het leven gaat nou eenmaal niet helemaal zoals je altijd wil, dus zorg dat je de weken na de verhuizing ook vrij bent om zo veel mogelijk zaken te kunnen regelen. Als je dit volgepland hebt snijd je jezelf helaas echt in de vingers.
  • Vergeet niet een beetje te genieten van de verbouwing. Het zijn drukke tijden, maar je weet waar je het voor doet. Succes!
About

No Comments

Leave a Comment