Studeren in Rotterdam: wat nu?

tweedehands fietsen Rotterdam

Je gaat studeren in een nieuwe stad, namelijk: Rotterdam. Het is een hele nieuwe ervaring en er zijn heel wat dingen die je moet gaan regelen. Van een nieuw kamer of appartement tot vervoer en misschien wel een bijbaantje. Natuurlijk is dit allemaal erg nieuw en lijkt het alsof je ineens alles tegelijkertijd moet regelen. Helaas kom je ook voor veel nieuwe kosten te staan, waar je nu al erg tegenop ziet. Om je alvast een beetje op weg te helpen, kun je hier een paar tips vinden.

Op kamers

Een van de belangrijkste dingen als je gaat studeren in een nieuwe stad, is het zoeken naar een kamer waar je het komende jaar kunt gaan verblijven. Dat kan zeker een dure grap worden, dus is het handig om op tijd te beginnen met zoeken. Ook is het handig om in Facebook groepen te gaan waarin vaak berichten voor kamers worden gemaakt en is het belangrijk om goed om de hoogte te blijven van wat er beschikbaar is. Als je goed weet wat je wilt en wat je daar ongeveer voor zal en kan betalen, dan is het makkelijk om de rest eruit te filteren en snel een nieuwe plek te vinden.

Vervoer

Thuis heb je wel een fiets staan, maar om die nou elke keer mee te slepen, dat is ook niet de ideale situatie. OV krijg je gratis en brengt je in principe overal naartoe, maar om nou met 25 graden in een snikhete bus te zitten, dat klinkt ook niet ideaal. Wat dan wel? Nou, dan zoek je gewoon tweedehands fietsen Rotterdam. Niet te duur, krasje mag er wel op komen en alle voordelen van het fietsen mee kunnen pakken. Als die bus dan eens niet rijdt of het is zo mooi weer dat je liever fietst, dan weet je in ieder geval dat je fiets voor de deur staat. Ook voor andere korte routes die je af gaat leggen naar je bijbaan of de supermarkt, kun je nu gemakkelijk doen met de fiets.

Een bijbaantje

Om alle nieuwe kosten van studeren, feestjes en een nieuwe woning te kunnen betalen, kun je uiteraard lenen bij DUO. Daarnaast, als je het aankunt, is het handig om een bijbaantje te vinden. Er zijn veel mogelijkheden in de horeca, dus dat is sowieso al een plek om te gaan zoeken. Werk je liever niet in de horeca? Dan kun je eventueel in winkels kijken of bijles gaan geven aan middelbare scholieren. Hoe dan ook, moet je wel onthouden dat je studie het belangrijkst is, dus als je flexibiliteit kan vinden in een bijbaantje, is dat zeker mooi meegenomen.

About

No Comments

Leave a Comment