3 direct toepasbare sollicitatietips voor professionals

heren sneakers

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, omdat je huidige baan niet goed bevalt? Dan weet je dat je binnen kort ook zal gaan moeten solliciteren. Je bent een professional, dus je zal vast een goed verhaal te vertellen hebben. Maar dat neemt niet weg dat solliciteren lastig blijft. Daarom krijg je in deze blog tips hoe je ervoor zorgt dat je nóg beter overkomt in een sollicitatiegesprek.

Stel vragen

Het allerbelangrijkste tijdens een sollicitatiegesprek is dat het heel duidelijk wordt dat je interesse hebt in het desbetreffende bedrijf, en dat je duidelijk kan maken dat je hier past. Hoe doe je dit? Door je in te lezen en gerichte vragen te stellen! Zorg dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen in en rond het bedrijf, en vraag hier naar. Neem de blogs op de website door, houd de social-media kanalen in de gaten en zorg dat je weet wat er speelt in de markt. Hiermee laat je een enorm goede indruk achter.

Kom professioneel over

Uiteraard is uiterlijk niet het belangrijkste, maar het is wel belangrijk om te laten zien dat je professioneel bent. Dus; zorg dat je er goed uit ziet en dat je kleding goed zit. Een net gestreken blouse is niet genoeg, zorg dat je bijvoorbeeld ook een fatsoenlijke schoenen aandoet naar het gesprek. Zelf raad ik aan eens te kijken naar deze heren sneakers voor een hele redelijke prijs én van goede kwaliteit.

Vermijd clichés

In vrijwel elk sollicitatiegesprek wordt er gevraagd wat iemand zijn minder goede kanten zijn. En in 9 van de tien gesprekken wordt hetzelfde antwoord gegeven: ik ben te perfectionistisch, ik focus te veel op werk en ik heb teveel discipline waardoor ik niet aardig overkom. Geloof mij, als je dit als slechte kant van jezelf benoemt kom je totaal niet geloofwaardig over. Wees daarom gewoon eerlijk! Heb je moeite met samenwerken? Benoem dat concreet én zeg er meteen bij hoe je daar doorgaans mee omgaat of wat je doet om jezelf te verbeteren. Natuurlijk mag je jezelf wel iets beter neerzetten dan je daadwerkelijk bent, en hoef je echt niet helemaal eerlijk te zijn. Maar standaard cliches werken echt niet.

We hopen dat we je in deze blog tips gegeven hebben waar je direct iets mee kunt. Het allerbelangrijkste is dat je gewoon jezelf bent tijdens een sollicitatiegesprek!

About

No Comments

Leave a Comment