Letselschade door iemand anders? Dit moet u doen

Het kan gebeuren dat men bij een ongeval letselschade oploopt. Dit is (vaak blijvende) lichamelijke en/of psychische schade ten gevolge van een ongeluk. Als men door een ongeval letselschade op hebt gelopen, is dat natuurlijk al ongelukkig genoeg. Maar letselschade heeft vaak ook financiële gevolgen, en dit maakt de situatie er niet gemakkelijker op.

Bewijsmateriaal

Heeft u (im)materiële schade opgelopen na een ongeluk dat niet uw schuld was? Dan kunt u in de meeste gevallen een schadevergoeding aanvragen, ook in de vorm van smartengeld. Daarvoor dient u wel te kunnen aantonen dat u ook daadwerkelijk recht heeft op een schadevergoeding. Hier heeft u bewijsmateriaal voor nodig. Bij het verzamelen van bewijsmateriaal dient u allereerst de namen van getuigen en foto's van het ongeval te verzamelen. Maar ook de medische dossiers van ziekenhuizen en doktersbezoeken ten gevolge van het ongeval. Dit materiaal maakt uw zaak een stuk sterker om een schadevergoeding te claimen.

Een schadevergoeding

Vaak biedt de verzekeraar of tussenpersoon van de tegenpartij vrijwel direct een schadevergoeding aan het slachtoffer aan. Echter blijkt uit de praktijk dat deze vergoeding vaak niet voldoende is om alle gemaakte kosten na het ongeval te dekken, laat staan een vergoeding voor lichamelijke of psychische schade, waar het slachtoffer misschien voor de rest van zijn/haar leven mee zit. De vergoeding moet ruim voldoende zijn om alles te kunnen dekken, van medische ingrepen tot reiskosten van en naar het ziekenhuis, en misgelopen salaris als gevolg dat u ineens arbeidsongeschikt bent.

Schakel hulp in van een specialist

Het traject om een schadevergoeding te claimen voor letselschade kan flink wat tijd en energie kosten. Iets waar u als slachtoffer waarschijnlijk helemaal niet op zit te wachten. Voor u is de prioriteit ten slotte om zo snel mogelijk van het ongeval te herstellen. U hoeft dit traject echter niet alleen aan te gaan. Een letsel advocaat kan u helpen bij uw zaak. De letsel advocaat zoekt alles voor u uit en zorgt ervoor dat er geen belangrijke gegevens missen om uw zaak sterk te maken. De hulp van een specialist helpt u niet alleen om de schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft, maar ook om het voor u makkelijker te maken. Zo kunt u zich voornamelijk focussen op herstel.

Een letsel advocaat kost u niets

Misschien denkt u dat het inschakelen van een letsel advocaat u alleen maar meer geld kost. Maar dat is niet zo. Een letsel advocaat zal namelijk de gemaakte kosten van zijn/haar service verhalen bij de tegenpartij of de verkeraar of tussenpersoon van de tegenpartij. Zo is de hulp van een letsel advocaat voor u dus gratis.

About

No Comments

Leave a Comment