Koop een mooi karatepak!

karatepak

Ooit, lang geleden ben ik eens begonnen aan een sportopleiding. Oke, zo lang geleden was het ook weer niet maar zo voelt het inmiddels wel. Voor zo’n sportopleiding moet je meer aanschaffen dan ik van te voren had gedacht. Naast boeken moet je ook veel nieuwe kleding aanschaffen. Zo moeten er voor verschillende ondergronden schoenen komen want die heb je in alle waarschijnlijkheid niet allemaal in huis. Daarnaast moet er ook zwemkleding komen en een judopak of een karatepak.

Geen idee

In eerste instantie had ik bij die pakken geen idee waar ik op moest letten dus ging ik een beetje online surfen en kijken en vergelijken. Inmiddels ben ik een stuk wijzer geworden. Eigenlijk is het net als bij auto’s, je kan het zo duur en mooi maken als je zelf wilt maar er moet wel een goede basis zijn.

Ontwikkeling

Wat mooi is, is dat met de tijd alles een beetje anders wordt. Net als bij elke andere sport worden er steeds kleine dingen in de kleding aangepast zodat het nog lekkerder en meer comfortabel zit. Met karate is dat helemaal belangrijk omdat je goed moet kunnen bewegen in het pak. Daarom is het weefsel van karatepakken niet zo grof en sterk als dat van een judopak bijvoorbeeld. De meeste pakken zijn gemaakt van katoen maar er zijn ook andere samenstellingen mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combinatie van polyester en katoen.

Veel keuze

Zoals ik al eerder aangaf is er enorm veel keuze. Zelf kon ik door de bomen het bos niet meer zien totdat ik een waardevolle tip kreeg. Als je begint met deze sport, kies dan voor een licht pak. De reden hiervoor is dat het niet al te duur is en je er goed in kunt bewegen. Het zit dus comfortabel genoeg om flink aan je techniek te kunnen werken (die in mijn geval volledig ontbrak). Er zijn wel een aantal nadelen van een licht pak. Het plakt wat sneller aan je lichaam als je moet zweten en het slijt wat sneller dan een zwaarder pak.
Verder staat het kiezen van de kleur je helemaal vrij. Er zijn pakken in wit, zwart, rood of blauw. Zelf zou ik kiezen voor de witte kleur omdat je dan niet te veel opvalt. Zelf wil ik liever niet al te veel opvallen als ik iets niet onder de knie heb. Maar eigenlijk moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten.

About

No Comments

Leave a Comment