Hoe kleed je je naar je eerste werkdag?

Een eerste werkdag is altijd spannend. Je komt op een onbekende werkvloer met nieuwe gezichten en een baan waar je nog veel over moet leren. Het is dan ook alleen maar normaal als je een beetje zenuwachtig bent. Je wilt natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten op je werkgever en je collega’s. Een ding dat hierbij komt kijken is je kleding. Hoe kleed je je nou voor je eerste werkdag? In deze blog help ik je hier een handje bij. Zo hoef je je hier geen zorgen meer over te maken en kun je iets minder zenuwachtig naar je eerste werkdag.

Onderzoek de dresscode op kantoor

Op elke werkplek is het enorm verschillend wat de standaard is wat betreft werkoutfit. Bij grote advocatenkantoren zie je bijvoorbeeld vaak dat iedereen netjes in pak is, met stropdas en al. Bij andere bedrijven zie je juist helemaal geen stropdassen op de werkvloer en word je bijna uitgelachen als je in pak verschijnt. Belangrijk is dus dat je hier even onderzoek naar doet voor je eerste werkdag. Misschien heb je op tijdens je sollicitatiegesprek wel al even kunnen spieken naar de outfit van al je toekomstige collega’s. Dan kun je gewoon van deze dresscode uitgaan. Is dit niet gelukt, neem dan bijvoorbeeld een kijkje op social media of je foto’s van de werknemers op de werkvloer kunt vinden. Heb je echt geen flauw idee wat bij jouw nieuwe baan de standaard is? Dan is het absoluut niet erg om even na te vragen. Het is helemaal niet raar om even een mailtje aan je werkgever te sturen en daarin te vragen wat de standaard is. Iedereen heeft zelf ook een eerste werkdag meegemaakt en zal je graag willen helpen! En als er echt niemand is waar je het aan kunt vragen, vergeet dan niet dat het altijd beter is om overdressed te zijn dan underdressed. Overdressed zal eerder gezien worden als netjes, terwijl underdressed opgevat kan worden als nonchalant en onverzorgd.

Geef je outfit wat persoonlijkheid

Op een eerste werkdag maak je kennis met al je nieuwe collega’s. Hier wil je natuurlijk een goede en leuke indruk op achterlaten. Daarom is het belangrijk dat je een beetje persoonlijkheid in je kledingkeuze brengt. Zo krijgen ze meteen een beetje een idee van je karakter en val je op op een positieve manier. En hoe doe je dat nou, persoonlijkheid in je outfit brengen? Dit kan al vooral bereiken door hele kleine dingetjes. Denk bijvoorbeeld aan opvallende manchetknopen of je favoriete horloge. Ook zijn er eindeloos veel leuke stropdassen in de winkels! Kies een mooie kleur en patroon dat goed bij jou past. Dus: Dress to impress met een persoonlijke touch, en jij steelt straks de show op de werkvloer!

About

No Comments

Leave a Comment