5 tips om geld te besparen zonder écht in te leveren

led lampen

Iedereen zit wel eens in geldnood, ook de echte gentle’s onder ons. Soms heb je gewoon een periode waarin je geld overt de balk vliegt en het gat in je hand steeds groter lijkt te worden. Na zo’n periode waarin je te veel uitgeeft is het de kunst jezelf weer te herpakken, en even rustig aan te doen met je portemonnee. Maar hoe pak je dat aan, zonder echt te moeten inleveren op je dagelijkse leven en behoeften? In deze blog geef ik je 10 tips hoe je eenvoudig geld kunt besparen, zonder dat je hiervoor drastische maatregelen hoeft te nemen.

1.  Maak plannen. Het eerste en belangrijkste onderdeel van geld besparen is het maken van een plan. Zonder inzichten in wat erin komt, en er weer uitgaat begin je met een valse start. Pak daarom een pen en papier en schrijf alles op!

2. Bulk inkopen doen. Duik in de folders en controleer alle aanbiedingen van de week. Ga vervolgens naar de supermarkt en doe in één keer alle boodschappen voor de hele week, en probeer hierbij slim te denken aan wat je wanneer gaat eten. Grill bijvoorbeeld één avond een hele kip en eet hier drie tot vier keer verschillende avondmalen van.

3. Pak je rekeningen aan. Wist je dat een gemiddelde Nederlander 7-10 abonnementen heeft maandelijks? Ga na of je dit allemaal écht nodig hebt, en kijk eens kritisch naar je vaste lasten. Je kunt bijvoorbeeld een hoop geld besparen door te kiezen voor LED lampen in je huis.

4. Sommige uitgaven moeten even wachten. Wil je serieus geld besparen, dan is dit niet de periode om uiteten te gaan en te gaan shoppen. Kun je het écht niet laten? Probeer dan een deal te scoren via Groupon, of een uitverkoop slag te slaan.

5. Tweedehands verkopen. Iedereen heeft wel spullen thuis die hij of zij nooit meer gebruikt. Het is zonde om ze te laten staan en te laten verstoffen, maar weggooien is ook geen optie. Probeer daarom gewoon om deze spullen op Marktplaats te zetten, of via een ander tweedehands platform. Je kunt hier best een paar tientjes mee verdienen, en je bent van je oude spullen af. Win-win situatie dus!

We hopen dat je uit deze blog handige tips hebt gehaald die je zullen helpen met het besparen van een paar centen. Heb jij tips waarmee je veel geld kunt besparen? Deel het met ons! Je kunt een reactie achterlaten, of een mailtje sturen.

 

 

About

No Comments

Leave a Comment