Een wiellader kan bergen verzetten

Ze worden ook wel grondverzetmachines of shovels genoemd en die naam verdienen ze als geen ander. Een wiellader is gemakkelijk te vinden en betaalbaarder dan u denkt. Het is niet voor niets de droom van ieder kind om deze machine vol kracht en schoonheid te mogen bedienen. Er zijn waanzinnig veel verschillende types wielladers om zo op elke specifieke taak aan te sluiten. Zo kunt u met een kleine wiellader uw tuin volledig hervormen en voorzien van prachtige vijvers of heuvels die u kunt bedekken met bloemen of tuinkabouters. Maar tegelijkertijd worden er grote grondverzetmachines ingezet om letterlijk een weg te banen door de wildernis voor onze grond-, weg- en waterbouw. Sinds het Duitse bedrijf Weidemann de eerste wielladers begon te produceren is een wiellader de meest efficiente manier om te werk te gaan wanneer er veel grond verplaatst moet worden. Maar wat maakt nu een wiellader? Wat voor soort wielladers bestaan er eigenlijk? En zijn ze daadwerkelijk betaalbaar?

Van wiel tot lader

De precieze definitie van een wiellader is steeds losser geworden, dit komt omdat er aan de nieuwere wagens veel verschillende werktuigen gekoppeld kunnen worden. Een machine die eerst met een dichte bak ruwe bergen van zand of grind verzet, kan met een kleine handeling gekoppeld worden aan een palletvork om de geproduceerde zakken cement te verplaatsen. In de landbouw kan één machine veel verschillende functies van de boerderij op zich nemen. Een werktuig om gras te maaien, een grondboor voor het plaatsen van palen of hekken, een container die het vee kan voeren en een mestvork die het verteerde voer weer op kan halen. Zo gaan met aanschaf van één enkele machine eindeloos veel deuren voor u open. Voor werken in stedelijk gebied zijn er mileuvriendelijke, stille, electrische shovels. Deze kwamen eerst enkel voor in een kleinere variant, tegenwoordig zijn er echter ook krachtige wielladers met electromotoren te vinden.

Prijsklasses van wielladers

Een gebruikte wiellader, vooral als deze een beetje ouder is, kunt u vinden voor een paar duizend euro. Wilt u echter een recente wiellader, dan kunt u een uiteenlopende keuze verwachten van grote en kleine wielladers voor minder dan twintigduizend euro. Er zijn shovels uit de VS en Japan maar ook dichterbij zoals in Duitsland en Nederland worden er grondverzetmachines geproduceerd van hoge kwaliteit. Mits u op zoek bent naar de grootste en krachtigste wielladers vind u al wat u zoekt zonder boven een budget van honderdduizend euro te gaan. Opvallend aan de handel in machines als deze is de ongelofelijke kwaliteit en de lage prijs. De wereld van werkvoertuigen als de wiellader draait om meer om kwaliteit dan prestige zoals soms te zien aan de prijzen van commerciële autos.

About

No Comments

Leave a Comment