Een VPN voor jouw online veiligheid

vpn

Er wordt veel over gepraat en je hebt het vast al wel eens zien staan op een of andere site. Maar wat is een VPN nu juist? En waarom is het een goed idee om een VPN aan te schaffen?

Wat is een VPN?

Een VPN(virtual private network) kan je zien als een privénetwerk binnen een groter netwerk. Alle verzonden en ontvangen data worden door een VPN server omgeleid. Een VPN versleutelt je internetverbinding en zorgt er zo voor dat je veilig én anoniem kan surfen.

Kies voor een VPN, kies voor je veiligheid

Wanneer je sites bezoekt op het internet dan gebeurt dit met een adres toegekend aan je computer. Een zogenaamd IP-adres. Een IP- adres zorgt ervoor dat je bij elke site herkend en getraceerd kan worden en sommige bedrijven gebruiken die gegevens voor hun eigen voordeel. Omdat ze dus via je IP-adres kunnen zien welke sites je bezoekt en bovendien ook je persoonlijke gegevens kunnen achterhalen, gebeurt het surfen op het internet niet altijd even veilig. Een VPN kan een oplossing bieden, want dankzij een VPN kan je internetgedrag niet langer zomaar achterhaald worden. Ondertussen kan je hier een VPN review zien.

VPN en WIFI

Hackers maken geen kans meer als je kiest voor een VPN. Je denkt vast dat de kans dat je dan toch gehackt wordt klein is en dat het hoogstwaarschijnlijk jou niet kan overkomen. Maar dit is geen zekerheid, wanneer je een IP-adres gebruikt ben je sowieso niet veilig voor hackers voornamelijk wanneer je surft op een openbaar wifinetwerk, want dan zijn je gegevens nog kwetsbaarder. En als je dan de pech hebt dat je gehackt wordt, dan loop je het risico om al je online gegevens te verliezen. Bovendien kan een hacker ook je persoonlijke gegevens achterhalen, waaronder je verblijfplaats. Je bent dus nooit echt veilig.

Maar onze gegevens zijn niet enkel onveilig voor hackers. Ook overheidsinstelling durven om de een of ander reden onze internetgewoonten zo nu en dan eens na te trekken. Met een VPN zorg je er dus voor dat ook zij de kans niet krijgen om zomaar te zien op welke sites jij je vertoeft. Want wat jij op het internet doet, is jouw zaak!

Het aanschaffen van een VPN is een goed idee als je belang hecht aan je eigen veiligheid. Heb je liever niet dat iedereen zomaar kan zien wat jij zoal uitspookt op internet? Wil je liever je eigen zin kunnen doen in volledige anonimiteit? Wil je jezelf en je gegevens beschermen tegen een aanval van een hacker? Dan is het aanschaffen van een VPN dé oplossing!

About

No Comments

Leave a Comment