De voordelen van een financial lease

Ben je als ondernemer opzoek naar een mooie auto om representatief aan te komen bij jouw klanten of leveranciers? Dan hebben wij in deze blog een makkelijk overzicht gemaakt van alle voordelen van het een financial lease. Bij het leasen van een bedrijfsauto heb je het recht om de auto zelf samen te stellen naar jouw wensen en behoeften. Aan het einde van de rit word je ook eigenaar van de auto. Daarnaast krijg je bij lease bedrijven uitstekend advies en heb jij wellicht binnenkort een mooie auto net als duizenden andere ondernemers. Dus ben jij opzoek naar een mooie lease auto? Hieronder is een overzicht gemaakt om jou te overtuigen om een lease aan te gaan. 

Voordelen van financial lease

Rente- en milieuaftrek

Om te beginnen is het eerste voordeel bij het financial leasen van een auto dat er renteaftrek is. Om het kort uit te leggen kan je het volledige bedrag aan rente van je winst aftrekken. Daarnaast bij de aanschaf van een financial lease auto die elektrisch is heb je ook de milieu-investeringsaftrek. Bovenop de normale investeringsaftrek heb je ook de milieu-investeringsaftrek. Hiermee profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag.

Afschrijven

Als je kiest voor een financial lease en deze zijn op jouw balans geactiveerd dan is deze fiscaal aftrekbaar en schrijf je boekhoudkundig 20% per jaar af op de auto. Hierdoor zal je netto bedrijfswinst lager uit komen en zal je minder inkomstenbelasting betalen over het boekjaar.

Geen onnodige service kosten

Er zijn geen onnodige servicekosten bij het leasen van de auto. Vaak zit je met het leasen vast aan het bedrijf wanneer er schade of onderhoud is aan de auto. Aan de ene kant geeft dit het voordeel dat je makkelijk je auto kan inleveren en klaar. Echter heb je hierbij niet het voordeel van onnodige kosten en kan je zelf bepalen wanneer en waar je jouw auto laat repareren. Als je bijvoorbeeld een vriend hebt die automonteur is kan je het gemakkelijk naar hem brengen voor een vriendenprijs.

Tip van de blog!

Als je na het lezen van deze blog interesse hebt in het leasen van een auto dan raad ik aan om een kijkje te nemen bij lease.auto. Dit lease bedrijf heeft een uitstekende service waar ze je advies geven welke auto het beste past bij jou! Hier kun je bijna elke auto wel leasen en dit binnen 48 uur. Aarzel dus niet om contact met hun op te nemen want ze staan altijd voor je klaar met een belletje of via Whatsapp.

About

No Comments

Leave a Comment