Comfy maar classy

Draag jij ook elke dag een pak naar je werk? Heel stijlvol en chic, maar soms wil je wel eens wat anders. Daarnaast kan het ook dat je een vergadering buiten de deur hebt. Dan mag je er wel eens wat meer casual bijlopen. Ik vergelijk het vaak met een bjorn borg boxers. Deze zijn qua model klassiek en stijlvol, maar hebben vaak leuke kleurtjes en patroontjes. Ook qua kleding wil je soms wel iets losser er uitzien, net als een bjorn borg boxer. Lees hier hoe je dat kunt doen.

Op het werk

Op je werk wil je er natuurlijk altijd netjes, serieus en stijlvol uitzien. Zeker als de rest van je collega’s in pak loopt, wil je niet in je pyjama aankomen. Je wil niet buiten de groep vallen, maar hebt soms toch geen zin in een overhemd, pak en nette schoenen. Gelukkig zijn er veel manieren om er netjes, maar toch iets comfortabeler uit te zien. Voor je werk zou je kunnen denken aan een nette broek, vaak een chino genoemd, met een iets losser/lichter overhemd of een nette trui. Ook een polo/overhemd onder een nette trui doet het vaak goed. Nette schoenen en laptop tas erbij en niemand die het opvalt dat jij een dag niet in pak loopt!

Vergadering buiten de deur

Ook voor een vergadering buiten de deur kan je de nette broek uit de kast trekken. Het ligt er natuurlijk wel met wie en waar je een vergadering hebt. Maar zeker als je een lunchafspraak hebt kan het nog wel iets meer casual dan je comfortabele werk outfit. Denk bijvoorbeeld aan een polo of een blouse met dezelfde nette broek. Ook je pakschoenen kan je wel inruilen voor een ander modelletje, maar hou het wel netjes. Niet iedereen kan het waarderen als je aan komt lopen op je afgetrapte sneakers.

De hete zomer

In de zomer is een pak naar je werk dragen soms veel te warm. Zeker als we weer eens een Nederlandse, ongeplande hittegolf meemaken. Je wil niet bezweet en stinkend aankomen, dus ga dan liever voor een luchtigere outfit. In de zomer zie je wel eens mannen in linnen blouses/overhemden lopen en dit is dan ook een ideale stof voor warm weer. Het blijft lang droog en fris aanvoelen, ook als je zweet. Je voelt je dus niet snel vies! Bedenk wel dat het soms op kantoor kouder is door airco, dus misschien heb je dan wel spijt dat je je pak niet aan hebt. Of neem een net truitje mee voor als je na een lunchafspraak in de hitte toch nog even naar kantoor moet.

About

No Comments

Leave a Comment