De geschiedenis van Gentle

Oud Gentle logo

Na jaren over en weer gependeld te hebben tussen Brugge en Gent, beslissen Jelle, Hannes, Kimpie, dalton, Ine, Korneel, Wouter en Bommie om zicht definitief te vestigen in Gent. Na evenveel jaren over en weer gependeld te hebben om mee te trainen met de Freezzzbeezzz, beslissen ze uiteindelijk om maar meteen een frisbeevereniging in Gent op te richten.

In september 2004 is Gentle een feit: met 120 leden meteen de grootste vereniging van België en in de daaropvolgende jaren meermaals Belgisch kampioen indoor en outdoor.

In datzelfde jaar vindt voor de eerste keer G-Spot plaats: een internationaal landentoernooi dat de daaropvolgende jaren evolueert naar een hat-toernooi en intussen een coed toernooi geworden is.

Hoewel de frisbeesport vrij onbekend is groeit elk jaar de interesse voor de sport. Gentle heeft daardoor al enkele keren een ledenstop moeten invoeren. Maar we zijn enorm gemotiveerd om de sport aan te moedigen en zoveel mogelijk mensen te inspireren. Aarzel dus niet om contact op te nemen.

The sky is the limit...